EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Нема докумената

У току продаја горива намењено јесењој пољопривредној сетви

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управа за аграрна плаћања обавештавају носиоце пољопривредног породичног газдинства да је у току акција продаје дизел горива (дизел Д2 и евродизел) на малопродајним објектима овлашћеног дистрибутера – НИС, намењено  пољопривредницима за обављање јесењих радова, која ће трајати до 15. новембра 2012. године.

Пољопривредницима је на располагању 40 литара горива по хектару пријављеног обрадивог пољопривредног земљишта, које се купује по важећим малопродајним ценама на НИС – овим пумпама а које се касније регресира.

Апелујемо на пољопривредне произвођаче да током куповине горива обрате пажњу на тачан број регистрованог пољопривредног газдинства које се уписује на фискални рачун приликом куповине као и да се пре куповине распитају о важећој малопродајној цени јер цене горива нису исте на свим малопродајним објектима дистрибутера. Гориво се може куповати више пута али се захтеви за регресирање и рефакцију плаћене акцизе могу поднети само једном, надлежној филијали Управе за трезор, најкасније до 22. новембра 2012. године.

Дакле, када пољопривредник купи количину горива која му припада, са попуњеним фискалним рачунима одлази у Управу за трезор у његовом месту и подноси два захтева. Један је за регрес горива које даје Министарство и он износи 23 динара по литру уз попуст који даје овлашћени дистрибутер од 15,40 динара за Д2 и један и по динар за евродизел. Други захтев је износ рефакције, чији износ ће бити утврђен у складу са прописима о повраћају акцизе.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content