Документација

Нема докумената

У сусрет ЕУ и ИПАРД фондовима

Банка Credit Agricole Србија организовала је 14.05.2012. године на Новосадском сајму конференцију на тему “У сусрет  ЕУ и ИПАРД фондовима уз подршку Credit Agricole Србија”.

Поводом тога, директор Управе за аграрна плаћања Дејан Сердар, представио је принципе функционисања ИПАРД фондова и конкретне смернице за што ефикаснију употребу различитих модела финансирања из оваквих извора. Такође, изјавио је да ће Србија 2013. године моћи да располаже са око 50 милиона евра из претприступних фондова ЕУ за рурални развој (ИПАРД) као и да ће то омогућити око 100 милиона евра инвестиција у области пољопривреде. “Сваки пољопривредни произвођач из Србије који буде конкурисао за та средства мораће на почетку пројекта да задовољи минимум националних стандарда, а на крају пројекта и све стандарде ЕУ”, рекао је Сердар. (Бета)

Учешће на конференцији узео је и Шеф делегације Европске комисије у Србији, Винсент Дежер; Амбасадор Француске у Србији Франсоа Гзавије Денио; међународни експерт у пољопривреди  Credit Agricole групе, Жан Жак Херве као и други стручњаци из области аграра са дугогодишњим међународним искуством из области европских фондова и финасирања пољопривреде.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content