EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Нема докумената

Професор доктор Драган Гламочић министар пољопривреде шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије

Посланици Скупштине Републике Србије изабрали су нову Владу, а за министра пољопривреде, шумарства и водопривреде именован је професор доктор Драган Гламочић. Министар Гламочић је продекан на Пољопривредном факултету у Новом Саду, стручњак је за сточарство и аутор светски познатих програмских система „Sesame“ за одређивање новчане вредности хранива и „Multimix“ за оптимизацију оброка и смеша.

Члан је Савета Универзитета у Новом Саду, Друштва зоотехничара Војводине, Америчког удружења за науку у млекарству и сарадник Националног истраживачког савета САД. Био је руководилац и члан радних група за израду неколико законских аката и пратећих правилника као и председник радне групе за израду Стратегије пољопривреде и руралног развоја за период од 2014-2024. године у области сточарства.

Током студијских путовања, боравио је на многим светским и америчким институтима и универзитетима као што је „Ohio State University“, а као аутор односно коаутор потписао је три књиге, монографију, скрипте и бројне публикације. Објавио је више од 200 научних и стручних радова у домаћим и страним часописима.

Министар Гламочић говори енглески и служи се руским језиком.

Рођен је 1968. године у Футогу, ожењен је и отац троје деце.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content