Документација

Нема докумената

Потписан нови споразум о срадњи између српске и хрватске агенције за аграрна плаћања

Споразум о сарадњи између Управе за аграрна плаћања Србије и хрватске Агенције за плаћања у пољопривреди, рибарству и руралном развоју  потписан је данас са циљем унапређења добрих односа и размене информација и искустава двеју земаља.

Двогодишњим споразумом су дефинисани правци акција и унапређења пословних процеса у подручју који је од заједничког интереса, а односи се на ЕУ претприступни и приступни процес, односно припрему целокупног система за спровођење, за што боље коришћење ЕУ средстава.

Овим документом предвиђа  се размена  података, искуства, знања и стручњака у подручју ИПАРД-а унутар обавезујућег ЕУ правног оквира, као и правног оквира сваке од држава.  Институције ће узајамно сарађивати и на организацији састанака, конференција, округлих столова и семинара, тренинга о управљању ЕУ фондовима. Споразумом је дефинисана и обука на радном месту кроз установљени систем привремене размене запослених,  као и друга питања која се тичу директних плаћања, права на плаћања, руралних мера.

Споразум је у име Управе за аграрна плаћања потписао директор Жарко Радат, а у име хрватске Агенције за плаћања у пољопривреди, рибарству и руралном развоју директорка Матилда Цопић.

Представници две институције су представили своја искуства, препреке и изазове у процесу акредитације за управљање фондовима Европске уније. Платна агенција представља најодговорније тело за имплементацију европске политике у области пољопривреде. Искуства колега из окружења су од великог значаја за Управу за аграрна плаћања, која се у овом тренутку налази у завршној фази процеса акредитације за почетак управљања и коришћења ЕУ средстава према јасно утврђеним критеријумима.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content