Документација

Нема докумената

Почиње подношење захтева за субвенције по кошници пчела

Подношење захтева за остваривање права на подстицаје по кошници пчела почиње у среду 15. априла 2020. године. Правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју, може да оствари право на подстицаје у сточарству по кошници пчела за најмање 20, а највише 1000 кошница пчела. То у пракси значи да сви пчелари који имају мање од 20 обележених и регистрованих кошница пчела не испуњавају услов за остваривање права на подстицај по кошници пчела, док они који имају преко 1000 кошница и подносе захтев за остваривање права на овај подстицај, неће по аутоматизму бити одбијени због прекорачења прописаног броја кошница, већ ће им се признати подстицаји за 1000 кошница пчела.

Захтев за остваривање права на подстицаје по кошници пчела може се поднети Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања, на адресу Булевар краља Александра 84, 11050 Београд.

Пчелари ће и ове године за „подстицаје по кошници“ моћи да поднесу захтев електронским путем. Приступ порталу за подношење електронског захтева је омогућен са званичне интернет презентације Управе за аграрна плаћања uap.gov.rs.

Подстицаји се остварују у износу од 800 динара по кошници пчела.

Водич кроз електронско подношење захтева за подстицаје по кошници пчела

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content