Документација

Нема докумената

Пети сајам Agro Belgrade 2024 почиње 25. јануара 2024. године

Пето издање Agro Belgrade 2024, међународног сајма воћарства, повртарства и виноградарства биће одржано од 25. до 27. јануара на Београдском сајму. Више од 500 излагача, богат тродневни конференцијски програм и пословни састанци између домаћих и регионалних произвођача, и регионалних и иностраних купаца, чине Agro Belgrade водећим догађајем за индустрију воћа и поврћа у региону.

Овај међународни сајамско-конференцијски догађај представља место пословних прилика, стицања знања и повезивања произвођача свежег, смрзнутог и прерађеног воћа, поврћа и грожђа, купаца, дистрибутера и представника малопродајних ланаца, потом произвођача пољопривредне механизације и опреме, расадника, семенских и хемијских кућа, као и других компанија и стручњака из индустрије.

Agro Belgrade 2024 се организује уз подршку Пројекта „Велика мала привреда“ који финансира USAID, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Секретаријата за пољопривреду града Београда, Привредне Коморе Србије, док је пријатељ сајма Будимка.

На сајамском делу догађаја биће представљено преко 500 излагача из Србије и земаља југоисточне Европе, укључујући и највеће светске компаније машина, опреме и инпута, као и произвођаче свежег и прерађеног воћа и поврћа. Након свечаног отварања, учесници ће током конференцијског програма моћи да чују актуелне информације окључним темама за индустрију, имајући у виду све глобалне изазове. Првог дана биће презентовани извозни резултати у 2023. години и шта нас очекује у 2024; каква су очекивања тржишта ЕУ и Велике Британије, а какве могућности нуде европске велетржнице; који су трендови у сектору смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа и шта је неопходно за одрживу производњу јабука намењених ЕУ тржишту. Друга два дана, сајам ће обележити теме као што су производња воћа и поврћа без остатака пестицида, транспорт и логистика у воћарству и повртарству, савремени начини преноса знања, итд.

Другог дана сајма, биће организовани пословни састанци (B2B), где ће више од 50 домаћих и регионалних фирми имати прилику да представи своју понудубројним купцима из Европе и региона. На сајму ће бити представљене и компаније, произвођачи воћа и поврћа који повезују мала и средња газдинства у циљу склапања кооперантских модела сарадње и заједничког наступа на великим тржиштима.

Већ пету годину заредом, догађај успешно скреће пажњу Србије и региона, као и међународних купаца на потенцијал производње у индустрији воћа и поврћа, на потребу за интегрисањем на локалном и међународном тржишту, истовремено пружајући одговоре на актуелне изазове са којима се индустрија суочава.

Управа за аграрна плаћања ће узети учешће и на овогодишњем сајму воћарства, повртарства и виноградарства AgroBelgrade 2024. Посетите нас на штанду Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде!

Више информација о сајму могу се погледати на сајту https://agrobelgrade.com/

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content