EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Нема докумената

Обавештење о куповини горива по повољнијим ценама

Обавештавамо све пољопривредне произвођаче који гориво сипају по ограниченим висинама цене са НИС – овим картицама по цени од 179 динара да уколико су достигли лимит од 100 литара по хектару пријављене површине у еАграру, а највише до 100 хектара, неће бити у могућности да наставе да купују гориво по тој цени уколико су лимит испунили.

На основу Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте која је ступила на снагу 27. јануара 2024. године Нафтна индустрија Србије а.д. Нови Сад је на својим станицама за снабдевање превозних средстава, уз употребу картица издатих регистрованим пољопривредним газдинствима, ставила у промет дериват ЕВРО ДИЗЕЛ по максималној малопродајној цени од 179 динара по литру,  сипањем у максималној количини до 100 литара по хектару, за површине уписане у Регистру пољопривредних газдинстава на дан ступања на снагу ове уредбе и засејане, односно засађене површине обрадивог пољопривредног земљишта под одговарајућом биљном културома, а највише до 100 хектара.

Дефиниција о обрадивим површинама је идентична као и дефиниција која се користи у рефакцији (прописана Правилником о рефакцији).

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content