Документација

Нема докумената

Младим пољопривредницима исплаћено 460 милиона динара

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић je данас, 29. децембра 2017. године у Новом Саду, обраћајући се младим пољопривредницима који су добили средства по конкурсу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, подвукао да је поносан на чињеницу да су конкурисали пољопривредници из целе Србије.

„Одобрено је 667 решења за младе пољопривреднике до 40 година старости и исплаћено је око 460 милиона динара“, рекао је министар Недимовић и додао да је највише средстава усмерено ка воћарству, повртарству и сточарству.

Министар Недимовић је додао да су сви пољопривредници који су испунили услове на Конкурсу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за подршку младим пољопривредницима и добили су средства на своје рачуне у складу са пројектом који им је одобрен.

Министар Недимовић је најавио да ће у следећој години министарство задржати све оне мере које су биле и у 2017. години, као и то да ће се највише средстава усмерити на развој  прерађивачке индустрије.

Млади пољопривредници конкурисали су за средства за квалитетна приплодна грла, расне бикове, шиљежице, као и назимице. Кад је реч о механизацији, велико интересовање је било за атомизер, тракторске прскалице, прикључни расипач минералног ђубрива, плугове и вучене тањираче, сетвоспремаче, цистерне за дистрибуцију течног стајњака, опрему за мужу, као и конструкције за пластенике и опрему за наводњавање „кап по кап“.

Конкурс за подршку младим пољопривредницима је као Национална мера расписан ове године по први пут а свечаном уручењу решења присуствовали су покрајински секретар за пољопривреду Вук Радојевић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Управе за аграрна плаћања Жарко Радат итд.

Sajam-konkurs-za-mlade-poljoprivrednike-2

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content