Документација

Нема докумената

Министар Гламочић посетио управу за аграрна плаћања

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Драган Гламочић, дана 12.09.2013. године посетио је Управу за аграрна плаћања у Шапцу. Након састанка са новоизабраним директором Управе Владиславом Крсмановићем, министар је разговарао са запосленима о унапређењу рада Управе и решевању текућих проблема. Том приликом је договорено да  се у што краћем року реше сви застоји у раду како би пољопривредни произвођачи на време добијали субвенције које им следују.

Министар Гламочић истакао је значај Управе за аграрна плаћања као прве специјализоване европске институције у Србији, која је основана како би се нашој пољопривреди, поред буџетских средстава Србије, пласирала и средства Европске уније. Такође, министар је нагласио да је најважнији задатак Управе да омогући пољопривредним произвођачима да се јасно и на поуздан начин инфрормишу о свим актуелним подстицајима у пољопривреди, да им помогне да остваре субвенције на које имају право и да обезбеди ефикасну и брзу исплату средстава газдинствима. Министар је навео да је планирано да Управа за аграрна плаћања, која је “Народна банка пољопривреде”, на крају целог процеса има више од 600 запослених

„Управа за аграрна плаћања имаће потпуну подршку ресорног министарства у даљем раду како би до краја године исплатили заостале субвенције пољопривредницима“, изјавио је министар Гламочић током разговора са запосленима.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content