EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Нема докумената

Конститутивна седница Радне групе за развој и успостављање електронског система еАграр

У просторијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде дана 18.06.2021. године одржан је састанак Радне групе за развој и успостављање електронског система еАграр. Конститутивном састанку Радне групе, поред представника из Управе за аграрна плаћања и МПШВ, присуствовали су и представници других релевантних министарстава, НАЛЕД-а као и представник Пројекта конкурентне пољопривреде Србија испред Светске банке.

Задатак радне групе је развој и успостављање електронског система еАграр, односно успостављање обједињене платформе дигитализованог рада у пољопривреди, а у склопу  Програма економских реформи за период од 2021. до 2023. године, који је усвојила Влада Републике србије, фебруара 2021. године.

Успостављање еАграр-а омогућиће пољопривредницима онлине регистрацију пољопривредних газдинстава као и приступ и управљење подацима о свом пољопривредном газдинству преко портала. Такође, омогућиће онлине подношење захтева за упис, измене и брисање података из Регистра пољопривредних газдинстава као и захтева за подстицаје у пољопривреди. На овај начин ће доћи до уштеде времена код обраде захтева услед увођења аутоматске провере формалних услова захтева, као и електронске обраде захтева.

Читав процес финално ће се одразити и на промену начина рада Управе за аграрна плаћања јер ће на тај начин доћи до бржег одобравања подстицаја као и брже исплате захтева. На састанку је истакнута важност аутоматизације процеса подношења и обраде захтева, тиме што ће се повлачити подаци из јавних евиденција. На овај начин ће се скратити  компликована и дуга процедура и смањити број пешачких провера. О свим новинама по овом питању пољопривредници и шира јавност ће бити благовремено обавештена.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content