EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Нема докумената

Јавни форум о питањима пољопривреде

Јавни форум о питањима пољопривреде, окупио је јуче, у сали Градске куће велики број грађана Сенте, који су са стручњацима из области аграра разговарали о тренутном стању пољопривреде, актуелним конкурсима за субвенције, кредитима и развојним пројектима у пољопривреди. На форуму су учествовали Владислав Крсмановић, заменик покрајинског секретара за пољопривреду, Александар Богдановић, директор покрајинског Фонда за развој пољопривреде, саветник министра за пољопривреду Радивој Надлачки, представник Дунав осигурања Ђорђе Николић и директор Управе за аграрна плаћања Жарко Радат.

Наглашено је да се повољним кредитима и подстицајима у пољопривреди, који се остварују преко Министарства пољопривреде и заштите животне средине, али и преко Покрајинског секретаријата за пољопривреду подстичу инвестиције у пољопривреди и развој малих и великих пољопривредних газдинстава, као и предузећа која послују у овом сектору. Подршка ће бити пружена у многим секторима пољопривреде и допринети регионалном развоју и улагању у савремену механизацију и опрему.

Као и претходних година, највеће интересовање и у Сенти, као и у осталим крајевима влада за куповину пољопривредне механизације. Пољопривредницима су предочени и услови и начини за остваривање права на субвенције и указано на документацију коју треба прибавити и дугове које треба измирити.

Пољопривреднике је интересовао начин решавања проблема са дуговањима ПИО фонду, најављени систем субвенционисања куповине нафте, такозвани Блу дизел, али и могућности повећања старосних граница за програме везане за младе пољопривреднике, као и већа подршка за жене у пољопривреди.

17328112_10210580806089553_1785580173_n   DSC_1400

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content