EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Нема докумената

Донете мере за подршку развоја сточарске производње

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Горан Кнежевић представио је донете мере за подршку развоја сточарске производње, дана 4. октобра 2012. године.

Том приликом министар је изјавио: „Влада Србије усвојила је уредбе којима су дуплиране субвенције у сточарској производњи и повећана премија са пет на седам динара за литар млека. Влада је за уматичена грла предвидела субвенције од 25.000 динара годишње по грлу за правна и физичка лица, за тов јунади 10.000 динара и за тов свиња 1.000 динара“.

„Држава овим мерама жели да ублажи последице суше и подстакне сточарску производњу обзиром да је сточарски фонд у Србији драстично смањен, као и производња млека, од којег је само 40 одсто екстра класа“, рекао је министар Кнежевић.

Министар Кнежевић је најавио и да би већ на следећој седници Владе требало да буде усвојена уредба која ће предвидети 500 килограма кукуруза за сва грла која су у систему премирања и подсетио да је држава почела да откупљује 200.000 тона кукуруза за робне резерве, намењеног подстицају сточарства.

„До краја 2013. године, Србија ће добити и референтну лабораторију за анализу квалитета млека“, истакао је министар Кнежевић.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content