Документација

Нема докумената

Објављен јавни позив за очувње генетичких ресурса

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписује Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за очување животињских генетичких ресурса за 2023. годину.

Овим позивом опредељена су средства за  врсте и расе, односно сојеве: подолско говече, буша, домаћи биво, домаћи – брдски коњ, нониус, липицанер, балкански магарац, мангулица (црни, бели и црвени сој), моравка, ресавка, праменка (пиротска, кривовирска, бардока, баљуша, влашићка, липска, шарпланинска, влашко виторога и каракачанска овца), чоканска цигаја, баура, балканска коза, домаћа бела коза, живина – сомборска капорка, банатски голошијан, косовски певач и сврљишка кокош.

Захтеви се подносе у периоду од 1. јуна до 17. јула 2023. године преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји. Упутство за пријаву за субвенцију можете погледати ОВДЕ.

Текст Јавног позива можете преузети ОВДЕ.

Информације у вези расписаног Јавног позива доступне су на телефоне Инфо-центра Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде: 011/260-79-60 или 011/260-79-61, као и контакт центра Управе за аграрна плаћања 011/30-20-100 или 011/30-20-101, као и на званичној веб презентацији еАграр, на адреси https://eagrar.gov.rs.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content