Документација

Нема докумената

Актуелни и нови програми финансирања агробизниса

Agro Belgrade 2020, први међународни, специјализовани сајам воћарства, виноградарства и повртарства у Србији, кроз комбинацијију изложбеног сајма и конференције окупио  је преко 500 излагача: произвођача и откупљивача воћа и поврћа, задругара, произвођача опреме и механизације, семенских кућа, расадника, експерата из области заштите и прехране биља и инпута за пољопривредну производњу… и многобројне стручњаке који су  водили разноврстан конференцијски програм.

„Агро Белграде је нови формат догађаја који обухвата комплетан ланац вредности, од производње, преко технологије до пласмана производа. Фокус је на напредној пољопривреди и модерним системима производње и прераде, што је неопходно за бољи наступ Србије на иностраним тржиштима и како би се још одлучније учинио искорак из традиционалне у професионалну производњу“, изјавио је на отварању Бранислав Недимовић, Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Током три дана сајма  одржано је 12 конференцијских програма o актуелним изазовима, као што су примена савремених технолошких решења у пољопривреди, органска производња, ЕУ политикa у пољопривреди и утицаји климатских промена на производњу хране.

Један од учесника панела Финансирање агробизниса – Актуелни и нови програми финансирања, била је  директорка Управе за аграрна плаћања Биљана Петровић. Поред подстицајних мера за развој пољопривреде и задругарства на панелу су представљене и могућности програма кредитних гаранција у пољопривреди који раеализују Америчка агенција за међународни развој (USAID) и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије и то у укупном износу од 90 милиона долара.

Посетиоци Сајма су у директној комуникацији са представницима Управе за аграрна плаћања могли да добију све неопходне информације о националним али и о ИПАРД  подстицајима у пољопривреди.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content