UAP
POČETNA
Uprava za agrarna plaćanja

Pravilnici

Pravilnik o uslovima, načinu i obrascima zahteva za ostvarivanje prava na regres za troškove skladištenja poljoprivrednih proizvoda u javnim skladištima

Objavljeno: 30. septembar 2015. Kategorije: Ostali podsticaji

Pravilnikom se bliže se propisuju uslovi, način ostvarivanja prava na regres za troškove skladištenja poljoprivrednih proizvoda u javnim skladištima, kao i obrasci zahteva za ostvarivanje prava na regres. Poljoprivredni proizvodi, u smislu ovog pravilnika, su:

  1. pšenica, i to: A-1, A-2 i A-3 klase;
  2. kukuruz, i to: A i B klase;
  3. malina, i to: rolend, polublok, blok i griz kategorije;
  4. kupina, i to: konfitura, polublok, blok i griz kategorije;
  5. višnja, i to: sa košticom i bez koštice kategorije.

Pravo na regres ostvaruju pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, u skladu sa uslovima propisanim zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Pravo na regres ostvaruje se za pun mesec od dana izdavanja robnog zapisa, a najduže za šest meseci od dana izdavanja robnog zapisa u skladu sa zakonom kojim se uređuju javna skladišta za poljoprivredne proizvode, u iznosu od 40% od troškova skladištenja za najviše 2 000 tona uskladištene pšenice i/ili kukuruza, odnosno za najviše 20 tona uskladištene maline i/ili kupine i/ili višnje.

Zahtev za ostvarivanje prava na regres iz člana 2. ovog pravilnika podnosi se jedanput godišnje, u dva primerka Ministarstvu finansija i privrede – Uprava za trezor u periodu od 15. jula do 30. novembra tekuće godine.

Podelite na: