EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Преузмите пратећу документацију

Нема докумената

Треће заседање ИПАРД Одбора за праћење

Треће заседање Одбора за праћење имплементације претприступног програма за рурални развој за период 2014. – 2020 године – ИПАРД Одбор за праћење, oдржаће се у уторак, 5. јуна 2018. године, с почетком у 10 часова, у Палати „Србија“ (сала „Београд“, Михајла Пупина 2, Београд).

Главна тема Трећег заседања ИПАРД Одбора за праћење пре свега ће се односити на прве јавне позиве за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје, који су расписани крајем 2017. и почетком 2018. године, а члановима се пружа могућност да својим предлозима и радом допринесу остваривању циљева ИПАРД II програма.

Предстојећој седници ће, поред чланова Одбора, присуствовати и представници Генералног директората Европске комисије за пољопривреду и рурални развој, Делегације Европске уније у Србији, затим представници Министарства финансија, Министарства за ЕУ интеграције, Канцеларије за ревизију система управљања средствима Европске уније.

Европска комисија је, 20. јануара 2015. године, донела одлуку о усвајању предлога програма претприступне помоћи ЕУ за рурални развој Републике Србије за период 2014. -2020. године. Одлуком ЕК одређена средства за реализацију ИПАРД програма износе 175 милиона евра. ИПАРД Одбор за праћење је основан у склaду са Оквирним и Секторским споразумом, 2015. године, а прво заседање је имао почетком 2016. године.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content