EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Преузмите пратећу документацију

Нема докумената

Радионица о успостављању Регистра пољопривредних газдинстава

Дводневна радионица о успостављању регистра пољопривредних газдинстава, коју је у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Управом за аграрна плаћања организовао Инструмент Европске комисије за техничку помоћ и размену информација – TAIEX, одржана је 14 и 15. октобра 2019. године у Београду. Радионица је имала за циљ упознавање са моделима и регулативом успостављања и вођења Регистра пољопривредних газдинстава у Европској унији и могућностима унапређења Регистара пољопривредних газдинстава у Републици Србији.

Учесници су упознати са различитим аспектима који се односе на успостављање Регистра пољопривредних газдинстава у складу са правном тековином ЕУ, његовом улогом у Интегрисаном систему управљања и контроле – IACS, као и начином стварања веб оријентисаног регистра и његовим интегрисањем са другим постојећим регистрима.

Изложена је правна регулатива Европске уније везана за ову област. На искуствима Италије, Словеније и Мађарске приказани су и модели организационе структуре, техничка и кадровска оспособљеност непоходне за успостављање функционалног регистра пољопривредних газдинстава, као и његово интегрисање у организациону структуру ИПАРД агенције.

Радионицу је отворио Душан Пуртић помоћник директора Управе за аграрна плаћања задужен за ИТ сектор. Своја искуства су пренели: Салваторе Карфи (Salvatore Carfì), међународни стручњак за регистар пољопривредних газдинстава и Интегрисани систем управљања и контроле (IACS) из Координационог тела платних агенција Италије (AGEA Coordinating Body), Аленка Ротер (Alenka Rotter), директорка Регистра пољопривредних газдинстава, Министарства пољопривреде, шумарства и хране Словеније, Андраш Молнар (Andras Molnar), аналитичар из Мађарске и Драган Милосављевић консултант из Србије.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content