Документација

Преузмите пратећу документацију

Нема докумената

Потписани уговори са Партнерствима за територијални рурални развој

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Сектор за рурални развој и Управа за аграрна плаћања у четвртак, 20. фебруара 2020. године, у Пољопривредном клубу, Београд, организовали су потписивање уговора о одобравању подстицаја по основу Јавног позива за подршку програмима који се односе на припрему и спровођење локалних стратегија руралног развоја у складу са LEADER приступом.

Уговоре су потписани са представницима партнерстава за територијални рурални развој којима су одобрени подстицаји укупне вредности  веће од 17 милиона динара.

Припрема и спровођење локалних стратегија руралног развоја у складу са LEADER приступом представља значајну меру руралног развоја која се бави специфичним проблемима на локалном нивоу, омогућавајући становништву организованом у партнерствима за територијални рурални развој – Локалним акционим групама (ЛАГ), да имплементирају мање локалне пројекте који су од значаја за развој и  унапређење квалитета живота у руралним подручјима.

Након потписивања уговора одржан је и заједнички састанак на тему планирања активности и реализације LEADER мере у Србији у наредном периоду.

 

 

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content