EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Преузмите пратећу документацију

Нема докумената

Посета представника Генералног директората за суседску политику и проширење ЕК

У посети Управи за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде 4. марта 2024. године био је Димитрис Цаусис (Dimitris Tsousiss), представник Генералног директората Европске комисије за суседску политику и проширење (DG NEAR – Directorate-General for Neighborhood and Enlargement Negotiations), Елгарс Озолинс (Еlgars Ozolins), шеф Операција III у Делегацији ЕУ у Србији, пројектни менаџер Андреј Папић, као и представници ИПАРД управљачког тела.
На састанку је било речи о досадашњој имплементацији ИПАРД II програма и пројекцијама исплата до краја програмског циклуса, као и активностима на спровођењу актуелног јавног позива за Меру 1 у оквиру ИПАРД III програмског циклуса. Било је речи и о плановима за даље јачање људских капацитета и припремама за потписивање Финансијског споразума.
Господин Цаусис се, заједно са представницима Делегације ЕУ у Србији и ИПАРД оперативне структуре, упознао са ефектима ИПАРД подршке у пракси и током посете корисника који је уз помоћ ИПАРД програма реализовао инвестицију подизање система противградне заштите у воћњацима и расхладну опрему у оквиру Мере 1.
Породица Тешић из Сопота је захваљујући ИПАРД средствима изградила систем противградне заштите у воћњацима: противградну мрежу, носаче за противградну мрежу и рачунарску опрему, као и расхладну опрему за постојећу хладњачу и уређаје за хлађење и замрзавање.
Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content