Документација

Преузмите пратећу документацију

Нема докумената

Новосадски сајам пољопривреде од 18. до 23. маја

Међународни сајам пољопривреде, 91. по реду, биће одржан од 18. до 23. маја 2024. године на Новосадском сајму. На овогодишњој манифестацији, чији је партнер Европска унија, биће представљена најсавременија техничка и технолошка достигнућа и примена науке у пољопривреди. Најзначајније целине сајма, који носи ознаку „Најбоље из Војводине“, биће изложбе пољопривредне механизације, стоке, органских производа, али и различити стручни, пословни и научни скупови. Представиће се око 1.200 излагача, како из Србије, тако и из још око 40 земаља. Учесници Сајма биће и ресорна министарства из земље и иностранства, привредне коморе, државне институције, покрајински секретаријати, пословне банке и бројна удружења и асоцијације које делују у области агробизниса.

Као и сваке године, свој штанд у Хали „Мастер” имаће и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Посетите нас, јер ће бити организовани бројни садржаји, округли столови, радионице и предавања.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, традиционално је покровитељ Националне изложбе стоке, највеће изложбе тог типа на Балкану, од пре пет година и Изложбе генетских потенцијала. Под покровитељством Министарства биће организована Изложба органских производа, производа са ознаком географског порекла, производа са ознаком „Српски квалитет“ и крафт пива.

50:40:10

Ове године посебан штанд ће имати и Пројекат конкурентне пољопривреде Србије. У оквиру Програма пословних и стручних активности, у понедељак 20. маја у конгресној Мастер сали биће одржани панели посвећен финансијском моделу Пројекта за подршку развоју примарних пољопривредних произвођача, као и њиховом укључивању на тржиште.

Програм активности на 91. међународном пољопривредном сајму (радна верзија)

 

 

ИПАРД у фокусу

Партнер Сајма Европска унија ће се представити са више од 40 догађаја на ЕУ павиљону, у Хали 1 Новосадског сајма.

Конференције и презентације ће покрити теме попут одрживе пољопривреде, бенефита ЕУ стандарда и могућности финансирања путем ИПАРД фондова. ЕУ павиљон ће бити домаћин дискусијама о зеленим иницијативама, пољопривредним иновацијама и сарадњи са државама чланицама.

Прилику за културну размену нуди и програм Време ручка у ЕУ Кухињи којим ће државе чланице Европске уније представити своја национална јела на крају сваког сајамског дана.

Програм активности у ЕУ павиљону

 

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content