Документација

Преузмите пратећу документацију

Нема докумената

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду

Међународни пољопривредни сајам, одржаће се по 86. пут на Новосадском сајму од 11. до 21. маја и окупиће све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду: 1.518 фирми, институција и организација које долазе из 32 земље, а доносе производе и услуге из 61 државе.

„Први пут ћемо у оквиру Националне изложбе стоке имати Изложбу генетских потенцијала у оквиру које ће бити представљене аутохтоне расе, неопходне за одржање биодиверзитета. После више од 20 година имамо 17 колективних изложби. Први пут ћемо имати и Дан воћара, у среду, 15. маја“, најавио је директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

Биће организована Изложба хране и Национална изложба стоке уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, ресорног Покрајинског секератријата и Града Новог Сада, а Изложба пољопривредне механизације биће на 35.000 метара квадратних.

Манифестација ће по први пут имати и земљу партнера и земљу пријатеља – Италију и Тунис. Пољопривредну механизацију, машине и опрему ће представити и фирме из девет земаља, а први пут ће на Пољопривредном сајму наступити Удружење произвођача и дилера пољопривредних машина из Русије. Златни спонзор Пољопривредног сајма је компанија „Алдахра“ која ће у Хали „Мастер“ представити свој производни програм из 15 земаља.

У Конгресном центру „Мастер“ ће 14. маја 2019. године, са почетком у 16.30 бити одржана конференција „Заједничка пољопривредна политика ЕУ 2021-2027“, коју организују Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Пројекат ИПА 2015 „Јачање капацитета за усклађивање са правним тековинама ЕУ у области пољопривреде, руралног развоја, безбедности хране, ветеринарске и фитосанитарне политике“.

Резултати ИПАРД програма и будући планови биће тема конференције „ИПАРД II програм 2014-2020 у Републици Србији, коју ће 16. маја 2019. године са почетком у 11 сати организовати ИПА 2013 пројекат ,,Подршка ИПАРД оперативној структури”.

Пето заседање ИПАРД Одбора за праћење

У време трајања Међународног пољопривредног сајма У Новом Саду, 14. маја 2019. године биће одржано и Пето заседање Одбора за праћење спровођења ИПАРД програма (ИПАРД Одбор за праћење). Том приликом биће представљени предлози за измену ИПАРД програма, чије се усвајање очекује, као и припрема акредитације за још две ИПАРД мере. Чланови ИПАРД Одбора за праћење разматраће резултате спровођења пет јавних позива за ИПАРД подстицаје који су до сада расписани.

Предстојећој седници ће, поред чланова Одбора, присуствовати и представници Генералног директората Европске комисије за пољопривреду и рурални развој, Делегације Европске уније у Србији, као и представници Министарства финансија, Министарства за европске интеграције, Канцеларије за ревизију система управљања средствима Европске уније и други. Одбором председава Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content