EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Преузмите пратећу документацију

Нема докумената

Измењен ИПАРД правилник за Меру 3

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде објавило је Правилник о изменама и допунама Правилника о ИПАРД подстицајима за инвестиције у физичку имовину које се тичу прераде и маркетинга пољопривредних производа и производа рибарства („Службени гласник РС“ број 82/2019 од 22.11.2019. године).

Најважније измене односе се на увођење два нова сектора улагања – сектор грожђа и сектор јаја. Прерађивачи у сектору јаја могу да остваре ИПАРД подстицај уколико на крају инвестиције имају објекат за израду производа од јаја који испуњава ветеринарско-санитарне, односно опште и посебне услове за хигијену хране животињског порекла и који је  уписан у Регистар одобрених објеката у складу са прописима којима се уређује ветеринарство.

Произвођачи вина који аплицирају за ИПАРД подстицаје треба да имају и сопствену производњу грожђа и да на крају инвестиције буду уписани у  Виноградарски и Винарски регистар у складу са законом којим се уређује вино. Такође, утврђен  могући капацитетет годишње производње вина  треба да се креће у границама од 20.000 до 1.000.000 литара.”

Правилник о изменама и допунама Правилника о ИПАРД подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава можете преузети на званичним интернет страницама Министарства – http://www.minpolj.gov.rs/ipard-program-2014-2020/ и Управе за аграрна плаћања – https://uap.gov.rs/mera-3-investicije-u-fizicku-imovinu-u-vezi-sa-preradom-i-marketingom-poljoprivrednih-proizvoda-i-proizvoda-ribarstva/

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content