EN
[wpml_language_selector_widget]

Документација

Преузмите пратећу документацију

Нема докумената

44. Конференција директора агенција за плаћања

Представници Управе за аграрна плаћања учествовали су на „44. Конференцији директора агенција за плаћања“ (44th Conference of Directors of EU Paying Agencies), која је oдржана почетком октобра у Аустрији. Циљ окупљања био је да промовише сарадњу и размену искустава и најбољих пракси између платних агенција, као и развој вештина и знања неопходних за успешно управљање подршком Европске уније у области пољопривреде, руралног развоја и рибарства.

На Конференцији, коју је у оквиру аустријског председавања Саветом Европске уније организовала агенција задужена за аграрна плаћања у овој земљи, присуствовали су делегати из земаља чланица ЕУ, земаља кандидата и потенцијалних кандидата, као и представници Европске комисије и Европског ревизорског суда.

У фокусу окупљања је била будућност Заједничке пољопривредне политике (The Common Agriculture Policy – CAP), позитивни трендови у осигурању, имплементација Интегрисаног система управљања и контроле – ИАКС у директна плаћања, као и унапређење система теренских контрола.

Заједничка пољопривредна политика је најдугорочније и најбоље интегрисана политика Европске уније, која је и од глобалног стратешког значаја. За време аустријског председавања пажња ће бити посвећена побољшању положаја пољопривредних произвођача који су у овом тренутку препознати као најосетљивија карика у читавом ланцу снабдевања храном, како би се на тржишту створили равноправнији услови, као и одрживи развој виталних руралних подручја, посебно у угроженим и планинским регијама.

Поделите овај текст:
Поделите овај текст:
Skip to content