UAP
POČETNA

Mladim poljoprivrednicima isplaćeno 460 miliona dinara

Objavljeno: 29. decembar 2017. Kategorija: Vesti 2017

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je danas, 29. decembra 2017. godine u Novom Sadu, obraćajući se mladim poljoprivrednicima koji su dobili sredstva po konkursu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, podvukao da je ponosan na činjenicu da su konkurisali poljoprivrednici iz cele Srbije.

„Odobreno je 667 rešenja za mlade poljoprivrednike do 40 godina starosti i isplaćeno je oko 460 miliona dinara“, rekao je ministar Nedimović i dodao da je najviše sredstava usmereno ka voćarstvu, povrtarstvu i stočarstvu.

Ministar Nedimović je dodao da su svi poljoprivrednici koji su ispunili uslove na Konkursu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za podršku mladim poljoprivrednicima i dobili su sredstva na svoje račune u skladu sa projektom koji im je odobren.

Ministar Nedimović je najavio da će u sledećoj godini ministarstvo zadržati sve one mere koje su bile i u 2017. godini, kao i to da će se najviše sredstava usmeriti na razvoj  prerađivačke industrije.

Mladi poljoprivrednici konkurisali su za sredstva za kvalitetna priplodna grla, rasne bikove, šilježice, kao i nazimice. Kad je reč o mehanizaciji, veliko interesovanje je bilo za atomizer, traktorske prskalice, priključni rasipač mineralnog đubriva, plugove i vučene tanjirače, setvospremače, cisterne za distribuciju tečnog stajnjaka, opremu za mužu, kao i konstrukcije za plastenike i opremu za navodnjavanje „kap po kap“.

Konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima je kao Nacionalna mera raspisan ove godine po prvi put a svečanom uručenju rešenja prisustvovali su pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat itd.

Sajam-konkurs-za-mlade-poljoprivrednike-2

Podelite na:

Kateogorije Vesti

Arhiva vesti po kategorijama

DOKUMENTACIJA

Preuzmite prateću dokumentaciju

Nema dokumenata.