UAP
POČETNA

U toku prodaja goriva namenjeno jesenjoj poljoprivrednoj setvi

Objavljeno: 2. oktobar 2012. Kategorija: Vesti 2012

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprava za agrarna plaćanja obaveštavaju nosioce poljoprivrednog porodičnog gazdinstva da je u toku akcija prodaje dizel goriva (dizel D2 i evrodizel) na maloprodajnim objektima ovlašćenog distributera – NIS, namenjeno  poljoprivrednicima za obavljanje jesenjih radova, koja će trajati do 15. novembra 2012. godine.

Poljoprivrednicima je na raspolaganju 40 litara goriva po hektaru prijavljenog obradivog poljoprivrednog zemljišta, koje se kupuje po važećim maloprodajnim cenama na NIS – ovim pumpama a koje se kasnije regresira.

Apelujemo na poljoprivredne proizvođače da tokom kupovine goriva obrate pažnju na tačan broj registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koje se upisuje na fiskalni račun prilikom kupovine kao i da se pre kupovine raspitaju o važećoj maloprodajnoj ceni jer cene goriva nisu iste na svim maloprodajnim objektima distributera. Gorivo se može kupovati više puta ali se zahtevi za regresiranje i refakciju plaćene akcize mogu podneti samo jednom, nadležnoj filijali Uprave za trezor, najkasnije do 22. novembra 2012. godine.

Dakle, kada poljoprivrednik kupi količinu goriva koja mu pripada, sa popunjenim fiskalnim računima odlazi u Upravu za trezor u njegovom mestu i podnosi dva zahteva. Jedan je za regres goriva koje daje Ministarstvo i on iznosi 23 dinara po litru uz popust koji daje ovlašćeni distributer od 15,40 dinara za D2 i jedan i po dinar za evrodizel. Drugi zahtev je iznos refakcije, čiji iznos će biti utvrđen u skladu sa propisima o povraćaju akcize.

Podelite na:

DOKUMENTACIJA

Preuzmite prateću dokumentaciju

Nema dokumenata.