UAP
POČETNA

Donete mere za podršku razvoja stočarske proizvodnje

Objavljeno: 8. oktobar 2012. Kategorija: Vesti 2012

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević predstavio je donete mere za podršku razvoja stočarske proizvodnje, dana 4. oktobra 2012. godine.

Tom prilikom ministar je izjavio: „Vlada Srbije usvojila je uredbe kojima su duplirane subvencije u stočarskoj proizvodnji i povećana premija sa pet na sedam dinara za litar mleka. Vlada je za umatičena grla predvidela subvencije od 25.000 dinara godišnje po grlu za pravna i fizička lica, za tov junadi 10.000 dinara i za tov svinja 1.000 dinara“.

„Država ovim merama želi da ublaži posledice suše i podstakne stočarsku proizvodnju obzirom da je stočarski fond u Srbiji drastično smanjen, kao i proizvodnja mleka, od kojeg je samo 40 odsto ekstra klasa“, rekao je ministar Knežević.

Ministar Knežević je najavio i da bi već na sledećoj sednici Vlade trebalo da bude usvojena uredba koja će predvideti 500 kilograma kukuruza za sva grla koja su u sistemu premiranja i podsetio da je država počela da otkupljuje 200.000 tona kukuruza za robne rezerve, namenjenog podsticaju stočarstva.

„Do kraja 2013. godine, Srbija će dobiti i referentnu laboratoriju za analizu kvaliteta mleka“, istakao je ministar Knežević.

Podelite na:

DOKUMENTACIJA

Preuzmite prateću dokumentaciju

Nema dokumenata.