UAP
POČETNA

IPARD predstavljen na Međunarodnom sajmu knjiga

Objavljeno: 25. oktobar 2018. Kategorija: Nekategorizovano

Uprava za agrarna plaćanja je ove godine po prvi put učestvovala na Međunarodnom sajmu knjiga, najvećoj manifestaciji u regionu posvećenoj knjizi. U okviru štanda Ministarstva za evropske integracije posetiocima je, pored ostalih projekata i publikacija koje približavaju proces evropskih integracija Srbije, po prvi put predstavljen IPARD program.

Predstavljanje projekta na sajmu knjiga je uvod u niz info dana i radionica na temu sprovođenja IPARD mera, koje će u saradnji sa IPA projektom „Podrška IPARD operativnoj strukturi“ širom Srbije sprovesti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prvi info dan najavljen je za petak 26. oktobar 2018. godine, a na njemu će učestvovati ministar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,  predstavnici Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvođača i prerađivača, nevladinih organizacija, predstavnici ministarstava, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, privrednih komora, Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, lokalne samouprave, poljoprivrednih savetodavnih službi, Stalne konferencija gradova i opština,  itd.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kroz informativne dane  želi da korisnicima IPARD II sredstava pruži potrebne informacije o  mogućnostima i zahtevima IPARD II programa, kao i pravilima i uslovima koje korisnici treba da ispune kako bi ostvarili pravo na odobravanje projekata i isplatu IPARD sredstava, a sve s ciljem da zahtevi koji se dostavljaju budu kvalitetni, kompletni i da omoguće veći procenat iskorišćenosti sredstava kako bi se poboljšala konkurentnost, održivost i efikasnost poljoprivrednog sektora Republike Srbije.

s

Podelite na:

DOKUMENTACIJA

Preuzmite prateću dokumentaciju

Nema dokumenata.