UAP
POČETNA
Uprava za agrarna plaćanja

Pravilnici

Pravilnik o podsticajima za unapređenje sistema kreiranja i prenosa znanja kroz razvoj tehničko-tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Objavljeno: 13. april 2016. Kategorije: Mere ruralnog razvoja

Ovim pravilnikom bliže se propisuju vrste podsticaja za podršku unapređenju sistema kreiranja i prenosa znanja kroz razvoj tehničko-tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju, uslovi, način ostvarivanja prava na podsticaje, kao i maksimalni iznosi podsticaja po korisniku i po vrsti pojedine mere.

Podsticaji obuhvataju:

1) podsticaje za sprovođenje tehničko-tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju

2) podsticaje koji se odnose na razvoj prognozno-izveštajnih poslova u oblasti zaštite bilja

Za podsticaje iz ovog pravilnika ostvaruje se pravo na korišćenje sredstava u iznosu koji ne može biti veći od 8.000.000 dinara po korisniku.

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o korišćenju podsticaja za sprovođenje naučnoistraživačkih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi unapređenje stručnog znanja i usavršavanja ljudskih kapaciteta („Službeni glasnik RS“, br. 49/15 i 36/16), osim člana 10. stav 2, koji prestaje da važi 31. decembra 2017. godine.

 

 

 

 

Podelite na: